Виставка «Пам’ятки духовної культури Українських Карпат» у рамках презентації міжнародного культурно-соціального проєкту «Таємниці України для тебе»

10 квітня у приміщенні Івано-Франківського національного академічного обласного музично-драматичного театр імені Івана Франка була презентована виставка «Пам’ятки духовної культури Українських Карпат» у рамках презентації міжнародного культурно-соціального проєкту «Таємниці України для тебе». Екскурсію експозицією виставки провів професор кафедри етнології і археології, декан факультету історії, політології і міжнародних відносин Микола Васильович Кугутяк. Виставка складається з 15 експонатів, розділених на 4 частини – «У пошуках індоєвропейської прабатьківщини. Відкриття забутої сакральної спадщини», «Кургани Прикарпаття: могили, святилища, ритуальні комплекси», « Городища – святилища Прикарпаття» та « Монастирські обителі Прикарпаття». В основу виставки лягли результати Карпатської археологічної експедиції науковців Прикарпатського національного університету 2006-2019 рр. під керівництвом професора Миколи Кугутяка.
З ініціативи ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Євгеновича Цепенди разом з відомими культурними, громадськими та політичними діячами України було презентовано міжнародний культурно-соціальний проєкт «Таємниці України для тебе».
Один із ініціаторів проєкту Почесний консул Угорщини в Івано-Франківській області Василь Вишиванюк відзначив, що проєкт має на меті залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. У рамка проєкту буде створено цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою «Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо».