Магістрант отримав стипендію міського голови

Магістрант ОП “Етнологія” Владислав Полівчук отримав стипендію міського голови Івано-Франківська за значні досягнення в історичній науці.
Довідка. Владислав Полівчук у 2020 р. вступив у організацію націоналістичного спрямування – Молодіжне крило братства ОУН-УПА Карпатського краю. До початку пандемії коронавірусу йому вдалося долучитися до декількох заходів в м. Івано-Франківську, зокрема вшанування пам’яті головнокомандувача УПА Романа Шухевича, де 5 березня організацією була відтворена сценка прийняття присяги вояками УПА. Також взяв участь у зйомках короткометражного аматорського фільму «Революція імен не знає», який показує буремні часи Української Революції 1917-1921 років та трагедію українського народу, коли рідні брати могли бути по обидві сторони барикад. Пандемія внесла корективи, але громадська та патріотично-виховна діяльність не припинилася. У червні 2020 року долучився до реконструкторського походу на тему УПА. У серпні того ж року взяв участь у зйомці нового короткометражного аматорського фільму «Ціна», який розповідає про польсько-українське протистояння після Другої світової війни. 14 жовтня 2020 року спільно з реконструкторами зі всієї України провели марш УПА у м. Львові. У травні 2021
долучився до нового реконструкторського заходу на тему УПА, де були присутні гості з інших областей. У червні 2021 року Владиславом був створений відокремлений підрозділ громадської організації «Незламна нація» у своєму рідному місті, де і продовжено громадську діяльність. У серпні того ж
року долучився до волонтерської місії від Івано-Франківської міської ради до республіки Польща з метою упорядкування українських цвинтарів. Окрім діяльності в складі організації «Незламна нація» брав участь у впорядкуванні цвинтарів та полів битв часів Першої світової війни на Прикарпатті. Так у
2020 році відновлено цвинтар у с. Незвисько. У 2021 році розчищено оборонну лінію у с. Богрівка. 2022 році, вже під час повномасштабного вторгнення рф, відновлено цвинтар Першої світової у с. Павлівна. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україні займається волонтерською діяльністю. Допомагає у організацію культурних заходів, з метою збору коштів на потреби військових підрозділів.
З січня 2022 року перебуває на посаді виконуючого обов’язків директора Музейної резиденції м. Чортків Тернопільської області. З вересня 2023 р. є студентом спеціальності “Історія та археологія” ОП “Етнологія” освітнього рівня Магістр, навчається за індивідуальним графіком навчання.
17 жовтня 2023 р. міський голова Руслан Марцинків нагородив Владислава ювілейною відзнакою до 80 років УПА за вивчення і популяризацію теми УПА.
Пишаємося і бажаємо Владиславу подальшої активної роботи, успіхів у навчанні і наукових досягнень у сфері історії України!
На зображенні може бути: 5 людей та текст