Щирі вітання випускнику кафедри, а сьогодні єпископу Богородчанському Івано-Франківсько-Галицької єпархії.

Щиро вітаємо випускника кафедри етнології і археології Ярослава Бодоряка . У 2014 р. здобув ступінь магістра «Етнології та Історії», успішно захистивши дипломну роботу на тему: «Життя і побут монахів Манявського Скиту XVII-XVIII ст.». Ще у 2008 році будучи архієпископом Івано-Франківським і Галицьким Іоасафом був пострижений у ченці з іменем Феогност на честь святителя Феогноста, митрополита Київського і всієї Руси.
Сьогодні 13 лютого 2022 року під час Божественної літургії в Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі був висвячений Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм у єпископа Богородчанського Івано-Франківсько-Галицької єпархії. А напередодні 12 лютого, після завершення Всенічного бдіння у Михайлівському соборі Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря відбулося наречення насельника монастиря архімандрита Феогноста (Бодоряка) на єпископа Богородчанського, вікарія Івано-Франківсько-Галицької єпархії.
Раніше, 8 липня 2021 року з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія прийнятий до кліру Київської єпархії Православної Церкви України та призначений нести послух у Свято-Михайлівському Золотоверхому чоловічому монастирі м. Києва.
2 лютого 2022 року рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви обраний єпископом Богородчанським, вікарієм Івано-Франківсько-Галицької єпархії.
Пишаємося нашим випускником! Сердечно бажаємо Вам Божої благодаті, Господніх ласк, міцного здоров’я. Нехай служіння Господу буде довгим, благодатним і корисним на процвітання України!
Многая літа Вам Владико!