Микола Васильович Кугутяк подаровав другий том “Ясногірський монастир у документальних джерелах середини ХХ – початку ХХІ століть” тритомного видання “Гошівська обитель Богородиці на Ясній Горі в Карпатах” Науковій бібліотеці Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника

Читачі та колектив Наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника висловлюють щиру подяку доктору історичних наук, професору, Почесному краєзнавцю України – Кугутяку Миколі Васильовичу за подарований другий том “Ясногірський монастир у документальних джерелах середини ХХ – початку ХХІ століть” тритомного видання “Гошівська обитель Богородиці на Ясній Горі в Карпатах”.
Дане видання містить сотні унікальних документів та матеріалів, більшість із яких нещодавно виявлено у вітчизняних архівах і вперше введено до наукового обігу. Вони розкривають маловивчені або невідомі сторінки історії Гошівського монастиря – видатної відпустово-паломницької святині українського народу, яка через історичні обставини упродовж 1946-1950 років опинилася в центрі духовно-світоглядної опозиції більшовицькому тоталітаризму, пережила його і однією з перших відродилася в незалежній Україні.
Для студентів, викладачів, науковців, учителів, учнів, а також усіх шанувальників історії рідного краю.