Міжнародна конференція “Зустріч на Покутті – Рафайлівські семінари -2019”

6.06.2019 в Прикарпатському національному університеті імені В. Стефаника відбулася Міжнародна конференція “Зустріч на Покутті – Рафайлівські семінари -2019” під керівництвом доцента кафедри етнології і археології П. Костючка.
Співорганізаторами конференції виступили товариство „RES CARPATHICA”, фундація „POMOC POLAKOM NA WSCHODZIE”, Інститут культурознавства Академії Ігнатіум, Центр польської культури і діалогу європейського в Івано-Франківську, сільська рада в Бистриці.
Конференція відбулася під почесним патронатом Генерального Консульства Республіки Польщі в Львові.
Метою конференції було систематизувати знання і встановлення контактів між середовищами польських та українських дослідників регіону, відвідання історичних меморіалів Першої світової війни. Конференція присвячена питанням культурної спадщини у Східних Карпатах, історії проведених у них досліджень та їх цивілізаційної інфраструктури (промисли, комунікація, курорти).

Під час конференції відкриту лекцію для магістрантів ОП «Етнологія» та бакалаврів спеціальності 032 «Історія та археологія» на тему «Антропологія пам’яті Гуцульщини: результати дослідження» провів професор Варшавського
університету, доктор габілітований Лех Мруз.
У рамках конференції відбулося відкриття виставки-презентації дослідницької грантової програми «Huculszczyzna – antropologiczne obszary pamięci» реалізованої через Narodowy Program Rozwoju Humanistyki (учасники Варшавський університет, Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника, Інститут народознавства України).