Дослідження полонинського господарства гуцулів на полонині Кринта (Верховинський район), яка розташована на висоті близько 1300 м над рівнем моря у Гринявських горах на гірському хребті Кринта-Скупова. Звідси відкриваються захоплюючі краєвиди на Чорногірський хребет, де на верхах ще лежить сніг і відчувається дуже чисте м’яке повітря. Студенти дізнались, що на полонині протягом літа живуть пастухи та випасають корів, з молока яких виготовляють екологічно чисті молочні продукти. Тут, збережено традицію гуцульського сироваріння. З пізньої весни і до ранньої осені на полонині Кринта варять на відкритому вогні у великому казані справжній гуцульський сир – вурду та будз, а потім кладуть його під дах, щоби відпочив, прокоптився та набув аромату. Господар полонини Дмитро Спаський, цікаво розповів про випасання корів, роботу пастухів, технологію сироваріння та пригостив сирами (всього 6 видів), які сам виготовляє на полонині.